Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, Érdekességek, Írások képes leírás - Balatonlelle.tlap.hu
részletek »

Hírek, Érdekességek, Írások - Balatonlelle.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatonlelle.tlap.hu » Hírek, Érdekességek, Írások
Keresés
Találatok száma - 8 db
Balatonlellei vitorlázás

Balatonlellei vitorlázás

A Balaton történetében először szilveszteri regatta indul Balatonlellén. A téli versenyen mindenki indulhat, aki nem szeretne nyárig várni, hogy szelhesse a habokat. A verseny nevezési díjaival a Vízi-mentők Magyarországi Szakszolgálatát segíti a szervező BL Bavaria Yachtclub, tehát a vizes élvezetek nem csak a résztvevők közérzetére lesznek jótékony hatással. A vitorlázók a klub Bavaria 32 Cruiser típusú hajóival szállhatnak majd versenybe a téli futamon.

Bolyki és Konyári a legjobb

Bolyki és Konyári a legjobb

Bolyki János és Konyári Dániel lett 2009 fiatal magyar borásza. A bor-agora internetes szavazás alapján a borrajongók ugyanannyi szavazatot adtak le az egri és a balatonlellei borászra. A játék során 35 fiatal magyar borászra lehetett voksolni. A díjakat a Vakok Speciális Szakiskolája ajánlotta fel. Konyári Dániel és Bolyki János egy vak lánytól vehette át azt a két boroskancsót, amit a látássérültek készítettek a győzteseknek. Ezzel a szervezők arra akarták felhívni a figyelmet, hogy aki csak teheti, 2010-ben is támogassa a Vakok Állami Intézetét. A szombat esti díjátadó buliban 14 fiatal magyar borász 28 borát kóstolhatták meg azok, akik ott voltak.

Emberi maradványokat találtak Balatonlellén

Emberi maradványokat találtak Balatonlellén

Emberi maradványokat találtak Balatonlelle külterületén, egy mocsaras, lápos területen kedden este, közölte Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője. További részleteket nem árult el az esetről, csak annyit mondott: orvos szakértő állapítja majd meg a halál okát, idejét és az elhunyt személyazonosságát.

Fegyverrel raboltak ki egy balatonlellei családot

Fegyverrel raboltak ki egy balatonlellei családot

Fegyveresek raboltak ki egy családi házat péntek hajnalban Balatonlellén. A 30-35 év körüli férfiak miután bántalmazták a házban lakó férfit és élettársát készpénzzel és más értékekkel távoztak a helyszínről. A rendőrség szinte egész nap helyszínelt és az egyenruhások az egész országban keresik a tetteseket. A szomszéd kerítésén keresztül jutottak be az ingatlanra az információink szerint, a magyar nyelvet igencsak törő elkövetők. A rendőrség lezárta a helyszín, az Erdősor utca környékét. Csak a közelben lakókat engedik be a területre. Információink szerint nyomkövető kutyákat is bevetettek.

Jótékony balatonlellei rendőrök

Jótékony balatonlellei rendőrök

A Balatonlellei Városi Művelődési Háznál 2013. december 22-én aranyvasárnap megtartott karácsonyváró rendezvény keretében a Balatonlellei Rendőrőrs két szolgálaton kívüli rendőre, Szántó Csaba rendőr főtörzszászlós és Kele János rendőr törzszászlós Urak egy helyi étteremmel közösen a hagyományokhoz hűen szabadtéri kocsonyafőzésen vettek részt. Az elkészült kocsonyákat a megjelent vendégeknek megvételre felkínálták és a befolyt teljes összeget 2014. január 7-én a balatonlellei óvodásoknak ajánlották fel gyermekjátékokra. A jótékony kollégák ezzel kívánták felhívni mindenki figyelmét, hogy nemes célokra ajándékozni öröm.

Kolompár újabb menete nyaralóügyben - ki nyaral, hol?

Kolompár újabb menete nyaralóügyben - ki nyaral, hol?

Móring József Attila Somogy megyei KDNP-s képviselő a balatonlellei üdülő előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a bérleti szerződés felbontását szorgalmazza, mert az Országos Cigány Önkormányzat nem tartotta be a hasznosítás feltételeit. Az OCÖ rasszista támadást sejt az ügy mögött. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerint elvenné a nyomorban élő cigány gyerekektől az egyetlen táborozási lehetőséget Móring József Attila (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, aki a balatonlellei, volt BM gyermeküdülő bérleti szerződésének felbontását szorgalmazza.

Másfél milliárdos lámpagyár Balatonlellén

Másfél milliárdos lámpagyár Balatonlellén

A tervek szerint az év végéig elkészül az üzem, jövő év elejétől pedig 150 embernek ad majd munkát. Balatonlelle polgármestere, Kenéz István szerint az új üzem megoldás lehet arra, hogy a térségben csökkenjen az állástalanok száma. Több tonnányi földet mozgattak meg az elmúlt hetekben Balatonlellén. Egy több mint 5 hektáros területen hamarosan lámpagyár épül. A település polgármestere azt mondja, ilyen mértékű beruházás még nem volt Lellén.

Méhpusztulás Balatonlelle térségében

Méhpusztulás Balatonlelle térségében

A Greenpeace-t szombat este keresték meg méhészek, hogy Balatonlelle-Somogytúr térségében egy napraforgótáblában pusztulnak a méheik. Simon Gergely regionális vegyi-anyag-szakértőnk a helyszínen a méheken kívül egyéb rovarok, egy sikló és egy erdei pinty tetemeit is megtalálta, és megállapította, hogy a rovarok esetében feltehetőleg növényvédő szer-mérgezés történt. Hogy más élőlényeket is érintett-e a mérgezés, még vizsgálják. A kárt egyelőre nehéz megbecsülni. A Greenpeace értesítette az illetékes hatóságokat, több mintát is vett, amelyeknek az elemzése folyamatban van.

Tuti menü