Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatonlelle képes leírás - Balatonlelle.tlap.hu
részletek »

Balatonlelle - Balatonlelle.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatonlelle.tlap.hu » Balatonlelle
Keresés
Találatok száma - 8 db
Balatonlelle

Balatonlelle

Az 5165 lakosú város parti területei mára teljesen egybeépültek Balatonszemes és Balatonboglár szomszédos részeivel. Az üdülőtelep a Balaton régi árterületén létesült, az ófalu a Somogyi-dombság gazdagon termő, löszös nyúlványaira települt. A várost délről ölelő dombokon példásan művelt, kiváló bort adó szőlőskertek pompáznak. A régi Balaton öblei messze benyúlnak a lellei dombok mögé. A dombhátakon már a rómaiak idején is fontos utak haladtak. Az ún. Hadút Aquincum felől vezetett Kanizsán, Dalmácián keresztül az Adriához, a Nagyút pedig délnek a mai Kaposvár és Szigetvár felé.

Balatonlelle - Vendégváró

Balatonlelle - Vendégváró

Hagyományos fürdőváros. Múltjáról a rádpusztai romtemplom XIII. századi maradványai, a késő barokk Szent Donát kápolna, kúriák és udvarházak mesélnek. Természeti értékei közül a Szalay-udvarház parkja, valamint az Irma-pusztai halastórendszer nevezetes. Balatonlelle A déli part. - Balatonlelle

Balatonlelle bemutatása

Balatonlelle bemutatása

A város a Balaton déli partjának egyik legősibb települése. A legrégibb magyar nyelvemlékben, a Tihanyi Apátság 1055. évi alapító levelében már található utalás a Lelle területén lévő Szent Kelemen Bazilikára, mely a nagy Hadiút mellett állott. Központi fekvése miatt a település elszenvedte a tatár és a török dúlását, ám újra és újra benépesült.

Balatonlelle honlap

Balatonlelle honlap

Balatonlelle egy vidám, gondozott kisváros, mely számtalan látnivalót kínál az idelátogató vendégeknek. Városunk évről évre szépül, korszerű szolgáltatásokkal gazdagodik, míg gondosan őrzi és ápolja a múlt emlékeit, felelősséggel tervezi, építi a jövőt. Ismerjék meg településünk vendégszerető lakóit, fedezzék fel városunkat! Ebben kívánunk segítséget nyújtani honlapunkkal. Kívánom, érezzék jól magukat nálunk, szerezzenek kellemes tapasztalatokat, élményeket, vigyék jó hírét városunknak!

Balatonlelle Wikipedia

Balatonlelle Wikipedia

A Balaton déli partján, Siófoktól nyugatra, Budapesttől 136 km távolságra fekszik. Vasúton a Székesfehérvár-Gyékényes vonalon, személygépkocsival és busszal az M7-es autópályán, illetve a 7-es főút és a 67-es főúton érhető el. Itt halt meg 1919. szeptember 5-én Schulek Frigyes építész. A terület 1211-ben került a tihanyi apátság tulajdonába. Első írásos említése 1229-ből származik, Lela néven. 1550-ben jutott török kézre a település. Az ezt követő időszakban alaposan megcsappant a lakosság száma: 1580-ban mindössze 8 családot találtak a török adóösszeírók.

Minden ami Balaton

Minden ami Balaton

Minden ami a Balatonnal kapcsolatos információk, programok, rendezvények. Szerezd be a legújabb információkat egy helyről. Ne maradj le semmiről! Alapvető Utazási Információk. Balatoni utazási információk. Balatoni hotelek, szállodák és egyéb szálláshelyek, turisztikai információk, látnivalók és városok.Balatoni utazási információk a megérkezéstől az elutazásig. Válogasson szolgáltatásaink közül, foglaljon reptéri transzfert, béreljen autót vagy utasbiztosítást!

Napfény Strand Balatonlelle

Napfény Strand Balatonlelle

A sekély, lassan mélyülő vízben a legkisebbek is biztonságban fürdőzhetnek. A selymes homok a homokvárépítők paradicsoma lett. A strandhoz homokos lábtenisz és strandröplabda pálya is tartozik. A strand igazi különlegessége egy élményfürdő, amelyben jelenleg három medence, egy óriás hullámcsúszda és egy szauna-ház működik. A felnőttek számára két medence lett kialakítva. Egyik a 10x25 m-es úszómedence, mely oldalfalában építették a víz alatti világítás lámpatesteit. Az úszómedence változó vízmélységű 1,20 m-ről 1,60 m-re mélyül. A medence hosszanti oldalán kialakításra került 3 db pezsgőtő vizes napozóágy, valamint a medencefenéken 2 db légbe fúvásos pezsgőfürdő. A medence vízfelülete 281,75 m2 a vízforgató 394,45 m3. A medencék körül megfelelő számú lábmosó van, hogy a vízbe csak minimális szennyeződés kerülhessen. A medencék mellett található a gépház tetején napozóteraszt alakítottak ki, innen indul az élménymedencébe érkező 4-es hullámcsúszda is.

Utazás Balatonlellére

Utazás Balatonlellére

Utazz Balatonlellére a Bónusz Brigád ajánlataival! A közösségi vásárlás egy csodás pozitívuma, hogy a megfelelő érdeklődő szám átlépésével a szolgáltatók olcsóbbá válnak szolgáltatások és termékeik tekintetében. Ez még inkább igaz akkor, ha utazásról van szó. A linkre klikkelve megtekintheted a jelenlegi balatonlellei utazás bónuszokat. Egy vakáció alap esetben eléggé drágára ki tud jönni. Épp ezért rengeteget számít, ha 50-90%-os bónuszokkal használjuk a szolgáltatásokat. Elvégre így a balatonlellei utazást követve több marad tárcánkban és ki tudja, lehet még egy újabb útra is telik belőle!

Tuti menü